How to earn from your free website

Thursday, August 2, 2012

oDesk MS Word 2003 Test Answers

1. If the word “trick” is displayed on the screen, with the cursor between the letters ‘i’ and ‘c’ and the Delete key is pressed.  said word appear on the screen?
Ans: trik
2. How can you create a non-breaking hyphen?
Ans: Press CTRL+SHIFT+HYPHEN   ¬

3. When you left-click on the Insert menu option and click Page Numbers, a pop up window opens. Which of the following  is/are available in the pop-up menu?
Ans: Position

4. The figure shows the Margins tab under the File > Page Setup menu. The gutter margin has been set at 0.1?. What is a gutter margin?
Ans: Some extra space added to the right margin of the page required for cutting the page into even sizes at the time of binding.
 
5. The title bar is present at the top of the Microsoft Word 2003 window.  What does it contain at the left corner?
 Ans: Maximize Button

6. Which of the following are valid sources for storing the addressee information required for Word 2003 mail merge?
Ans: All of above

7. What are sections used for in a Word 2003 document?
Ans: They are used to divide the document into parts so that each part may be independently printed when the print command is given.

8.  State whether True or False.
In a Word 2003 document, if the formatting is restricted, the commands and keyboard shortcuts that apply formatting directly not available.
Ans: True

9. How can you create a box around the text that is placed on a web page,  as shown in the figure?
Ans: Draw a rectangle around the text using the rectangle drawing tool.

10. A documents having many paragraphs, the appearance of the documents can be improved by increasing the spacing between paragraphs. Where in word, is the built-in option that allows you to add such space?
Ans: Click on Format- Paragraph;   go to the Spacing section and change the “Before”  and  “After “ fields.

11.  State whether the following statement is true or false.
Once a macro is running,  it is not possible to stop it.
Ans: False

12. What does the CTRL+U shone accomplish in Word 2003?
Ans: It underlines the selected word

13. What is the function of AutoSummarize feature in Word 2003?
Ans:  It summarizes the statistics of the document into a report, such as total words,  total characters, total pages, total  paragraphs, file size etc.

14. How can you resize the width or height of a picture in a Word 2003 document?  Select all of the answers below that  apply.
Ans: By right-clicking on the picture and, from the Format Picture floating menu, choose the “Size” tab.

15.  What is the tab stop in Word 2003?
Ans: A position you set for placing and aligning text on a page.

16. Where is the mail Merge feature located in the main menu?
Ans:  In the Tools menu

17. How can you insert a sound file in a Word 2003 Document?
Ans: From the Insert > Object menu option

18. Which font effect has been applied on the text shown in the figure?
Ans: Emboss

19. What does the CIRL+I shortcut accomplish in Word 2003?
Ans:  It applies italic formatting to the selected text.

20. You are required to prepare an essay in Word 2003 consisting of only 250 words. What is the most convenient way for you to count the total number of words in your document?
Ans:  Choose the “Word Count” option under the Tools menu.

21. What is the method to disable the Reading Layout feature and open documents in the default (Print Layout)?
Ans: Click the Tools menu and choose Options; when the Options multi-tabbed dialog box appears, click General. Uncheck ‘Allow Starting in Reading Layout.” Click OK.

22. You want to view a document in the Reading Layout view. What will you do?
Ans: Press ALT+R

23. A paragraph can be made to stand out from the rest of the document by giving it a border or shading. How can you give a (selected) paragraph a special shade?
Ans: Select Format > Borders and Shading. Select the Shading tab. Select the Color and click OK.

24. When you right-click on a cell of a table drawn in a Word 2003 document, you can see the properties and options and figure. The Split Cells option has been highlighted in the figure. What is the function this option
Ans: It allows you to divide an existing cell of a table into more rows and columns.

25. Can you give a 3-D (3-Dimensional) effect to your text and, graphics using Word 2003?
Ans: Yes

26. Which feature of Word 2003 allows you to use information from two different files for the quick creation correspondence and other documents like interview letters and invitations?
Ans: Mail Merge

27. What does the CTRL+B shortcut accomplish in Word 2003?
Ans: It makes the selected text bold.

28. State whether the following statement is true or False.
It is possible to add custom words to the dictionary that Word 2003 uses to check spelling errors in document.
Ans: True

29. There are over a hundred predefined formatting styles in Word 2003 to choose from. However, only a small number of them are displayed in the default list of styles. If you want to see all formatting styles (both predefined and customized), you could:
Ans: Press the SHIFT key and click the arrow on the Style drop-down menu button on the formatting toolbar.

30. What will you do to print an A5-size (148mm x 210mm) document on A4-size (210 x 297mm) paper?
Ans: Select File > Print. Under Zoom, specify the paper size in the “Scale to Paper Size” list as A4.

31. Can you change the background picture of a Word 2003 Theme that has been applied to a page?
Ans: Yes
 
32. What are bookmarks used for?
Ans:  To quickly jump to a specific location in the document.

33. Normally when you click on the File menu, Microsoft Word 2003 shows you the names of the last four files used. How can that be increased?
Ans:  Under Tools > Options: click the General tab. Increase the number on the “Recently Used File List” option.

34.State Whether True or False
You can open the Find and Replace dialog box by pressing the CTRL+F key combination
Ans: True

35.Can you insert a new table inside a cell of an existing table in your word 2003 document.
Ans: Yes

36. 38. The figure shows the edit tab under the Tool >Options menu The Enable click and type Options has been checked what does the this potation performs.
Ans:  Its allows you to quickly insert text, graphics, table or other items in a blank area of a document.

37.Which of the following functions is used to replace quotes (“) will smart quotes (“) in the text documents.
Ans: Tools> Auto format


38.Wrapping Styles can be used to modify the layout of text in relation to a graphic. Which style wraps the text around a graphic in a irregular bounding the actual image? (the graphic will move as text is added or deleted.
Ans: in line with text
39. The given figure shows the reviewing toolbar. What function is performed by the button marked by the letter X.
Ans:  It allows you to highlight the selected text or graphic in a document.
40. The fiqure shows the Save As dialog box under File menu. The Save As type has been specified as XML document and them apply transfrom option has been checked (selected). What does this mean.
Ans: It allows you to change the author name for the XML file.

41. In Microsoft word 2003, you can easily created bulleted or numbered lists of items. What is the method for removing the numbering.
Ans: Highlight the number list choose formats > Bullets and numbers from the menu and click none click ok.

42. Which word 2003 toolbar is show in the figure?
38. In Microsoft word 2003, you can easily created bulleted or numbered lists of items. What is the method for removing the numbering.
Ans: Highlight the number list choose formats > Bullets and numbers from the menu and click none click ok.

43. Which word 2003 toolbar is show in the figure?
Ans: Picture toolbar

Question1:
In the figure, the words "fox jumped" appear lower than the rest of the words in the sentence. Which effect has been applied to these words?
b.     Lowered       

Question2:
Which Word 2003 toolbar is shown in the figure?
d.     Tables and Borders

Question3:
The figure shows the Drop Cap menu option. What function does this option perform?
d.     It automatically starts all paragraphs and sentences with capital letters.

Question4:
Why are footnotes and endnotes used in printed documents?
d.     To add html links that can link the document to a web page.

Question5:
The figure shows the Margins tab under the File > Page Setup menu. The gutter margin has been set at 0.1". What is a gutter margin?
c.     A maximum limit set for editing the left margin so that it is not decreased beyond a certain limit.

Question6:
What is thesaurus used for?
c.     Synonyms and Antonyms     

Question7:
Frames and text boxes are containers for text that can be positioned and sized on a page. Which of those two containers should you use in Word 2003 when your text or graphics contain comments, footnotes, or endnotes?
c.     Either      

Question8:
State whether True or False.
In a Word 2003 document, if the formatting is restricted, the commands and keyboard shortcuts that apply formatting directly are not available.
a.     True     
c.     Convert   

Question10:
What are bookmarks used for?
d.     To mark the ending of a page of the document.     


Question11:
When you press the TAB key, the cursor moves 1/2 inch across the page and an arrow appears on the screen. This is a default setting. How can you change this setting?
c.     Choose Format > Tabs from the menu. In the "Default tab stops" box, enter the amount of spacing you want between tab stops.  

Question12:
The figure shows the "Indents and Spacing" tab options under the menu Format > Paragraph. The Line spacing has been set at "Exactly". What does this mean?
d.     The line spacing is fixed, and Word 2003 does not adjust it. This option spaces all lines evenly.

Question13:
Your document consists of ten pages. You would like to print page 1, page 2, page 4, page 5, page 7, page 8, page 9, and page 10. Which of the following are valid page ranges that you can specify at the time of printing the document?
b.     1-2,4-5,7-10

Question14:
A paragraph can be made to stand out from the rest of the document by giving it a border or shading. How can you give a (selected) paragraph a special shade?
b.     Select View > Borders and Shading. Select the Coloring tab. Select the Color and click OK.

Question15:
What does the CTRL+I shortcut accomplish in Word 2003?
d.     It applies italic formatting to the selected text.

Question16:
When you left-click on the Insert menu option and click Page Numbers, a pop up window opens. Which of the following options is/are available in the pop-up menu?
c.     Position 

Question17:
What will you do to print an A5-size (148mm x 210mm) document on A4-size (210 x 297mm) paper?
a.     Scale the font size of the text by the required percentage: e.g., the A5 size is 30% smaller, than the A4 size, so scale the font size to 142% and print the document.

Question18:
Which function key will allow you to check the spelling of the complete document if you have not changed the shortcut key's settings?
e.     F5

Question19:
What does the CTRL+B shortcut accomplish in Word 2003?
b.     It adds a line break to the document.      

Question20:
How can you insert a sound file in a Word 2003 Document?
c.     From the Insert > File menu option.     

Question21:
Which font effect has been applied on the text shown in the figure?
e.     Strikethrough    

Question22:
How can you convert the whole document into uppercase if you have it typed in lowercase?
d.     Select the document text and choose the "UPPERCASE" option in the Change Case dialog box after first selecting Format > Change Case from the menu.  

Question23:
Which Task Pane of Word 2003 is shown in the given figure?
b.     Protect Document task pane

Question24:
You are required to make a form in Word 2003. You require certain parts of the form to be protected against changes made by the end user and certain parts to be editable. How could you achieve this?
c.     Mark the unprotected parts of the form by using ** and /** characters and protect the whole form from the menu Tools > Protect document.  

Question25:
What is a watermark?
d.     An image or picture anywhere in the document that links to a Web page on the Internet.

Question26:
What does the CTRL+U shortcut accomplish in Word 2003?
b.     It converts the selected word to uppercase.

Question27:
What does CTRL+Left Arrow key accomplish in Word 2003?
d.     It initiates the spell check procedure.

Question28:
Which of the following functions is used to replace straight quotes ("") with smart quotes ("") in a text document?
c.     Tools > AutoCorrect Options > AutoFormat

Question29:
Wrapping styles can be used to modify the layout of text in relation to a graphic. Which style wraps the text around a graphic in an irregular shape bounding the actual image? (The graphic will move as text is added or deleted.)
d.     In line with text

Question30:
Can you insert a new table inside a cell of an existing table in your Word 2003 document?
b.     No 

Question31:
What is the function of AutoSummarize feature in Word 2003?
b.     It adds automatic headers, bold and italic characters, as well as automatic formatting of the document, to give the look of a well summarized document.

Question32:
The title bar is present at the top of the Microsoft Word 2003 window. What does it contain at the left corner?
d.     Application icon

Question33:
The given figure shows the Reviewing toolbar. What function is performed by the button marked by the letter X?
b.     It allows you to insert comments in a document.  

Question34:
How can you hide the Clipboard icon from popping up on the Windows taskbar?
c.     Choose Edit > Office Clipboard; click on the Options button. Uncheck "Show Office Clipboard Icon on Taskbar" and "Show Status Near Taskbar When Copying."

Question35:
What does the Format Painter icon look like in the Formatting Toolbar?
c.     Like an arrow

Question36:
What are sections used for in a Word 2003 document?
a.     They are used to divide the document into parts so that each part may be independently printed when the print command is given.

Question37:
How can you create a non-breaking hyphen?
e.     None of the Above.

Question38:
What is a page break in Word 2003?
e.     It refers to Word 2003 automatically breaking the continuity of a block of text by adding headers, bold faced characters and breaking the text into new paragraphs.      

Question39:
When you choose the Split option in the Window menu, the window gets split into two. How can you return to the original state (i.e., back to a single window)?
d.     Left click on the Tools menu and choose Remove Split.    

Question40:
How can you redo the last performed action in Word 2003?
e.     None of the Above

01. What Function does the ‘Compare Side by Side With’ command on the window menu perform?
Ans: It allows you to scroll through two or more workbooks simultaneously

02. Which of the following functions would return a value of 8?
Ans: round(8.4999,0)

03. What will be the output of the function IF(ISNA(MODE(B1:B4)),0,MODE(B1:B4)) when it is applied to the data series given bellow?
Ans: 0

04. How can you select all the blank cells in your worksheet?
Ans: Choose blank in the Edit->Go to->special Menu option

05. The figure shows a view of the standard Toolbar. What function is performed by the button Marked by the letter Y?
Ans:  Its adds up the values in the selected cells

06. You have entered test in a cell which is too big for the cell. You want the text to appear in multiple lines inside the same cell. What will you do?
Ans:  Use the wrap txt option in the Format->Cells>Alignment Menu

07. Which of the following errors appears when an invalid argument is passed while converting a number from one number system to another system?
Ans:  #N/A

08. Suppose the value in cell A1 is John and B1 is Smith then which of the following function you will use to get John_Smith in Cell C1?
Ans:  = A1&”_”&B1

09. Which of the following date and time function will you use to return the serial number of the last day of the month before or after specified number of months?
Ans: EOMONTH

10. Which of the following shortcuts can be used to insert a new line in the same cell?
Ans: Alt+Enter

11. Which of the following function you will use to find the highest number in a series of numbers?
Ans: MAX(B1:B3)

12. State Whether True or false.
Ans: True

13. This question is based upon the figure bellow
What does the purple triangle at the bottom right corner of the cell signify?
Ans: Smart Tag

14. You have created a worksheet which consists a confidential data. You want that these values, although present in the worksheet, should remain hidden and as a result the cells containing this data should appear blank in the worksheet. Which method will help you do this?
Ans: Select the cells, open the Window menu and click on Hide

15. This question is based upon the figure shown bellow
The figure shows an Excel worksheet. What does the read triangle in C2 signify?
Ans: There is a comment associated with the cell

16. You select the row headings 10, 11 and 12 and then choose the menu option Insert->Rows. What will happen?
Ans: 3 new rows will be inserted after row 9

17. The figure shows the calculation tab under the Tools->options menu. The option under Calculation has been checked as Automatic. What does this mean?
Ans:

Which of the following statements regarding the QUARTILE function is not true?
Ans: The function MEDIAN(array) and QUARTILEarray,2) will return different values when applied to the same array.

19. You have entered 4/6 as data in a cell without applying any formats to it. By default, Excel will treat this data entry as a:
Ans: Date

20. This question is based upon the figure shown below
What will be the value in the cell C2 as shown in the figure when we use formula = A2+B2?
Ans: 120

21. What is the quickest way to select all the columns on a worksheet?
Ans: Click on the gray rectangle on the upper left corner of the worksheet where the column headings and row headings meet

22. What does the NOW() function returns?
Ans: Returns the serial number of the current date and time

23. A smart tag will be removed from a cell when……………….
Ans: The data in the cell is changed or deleted

24. You would like to restrict the values that can be entered into a cell so that only whole numbers between 1 and 100 can be entered. Which option in the menu allows you to accomplish this?
Ans: The setting tab under the menu Data->Validation

26. You start Microsoft Excel and you do not want it to automatically run a macro upon starting. What will you do?
Ans: Hold down the CTRL key during startup

27. How does the AutoComplete feature in Excel help you save time?
Ans: It automatically completes abbreviated words

28. The figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter Z?
Ans: It copies the formatting properties from one cell to another

29.The figure shows the AutoFit Selection menu option. What function does it perform?
Ans: : It automatically resizes the column height and width to the minimum necessary to fit the contents of the selected cell

30. The figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter A
Ans: It is used to add a hyperlink

31. Which of the following options would be used if you need to insert a 77889867810070809 number in a cell?
Ans: Apply the Text Format to empty cells, and then type the numbers

32. What is the quickest way to select all the columns on a worksheet?
Ans: Click on the gray rectangle on the upper left corner of the worksheet where the column headings and row headings meet

33. Suppose the value in cell A1 is John and B1 is Smith then which of the following function you will use to get the John_Smith in C1 cell?
Ans: A_B

34. How can you select all the blank cells in your worksheet?
Ans: This must be done manually as it is not automated through any built-in feature

35. The figure shows an Excel worksheet. If you want to F the row showing the months (row 1) and the column showing the products (column A), what should you do?
Ans: Select the cell A1 and click on Freeze Panes under the menu Window->Freeze Panes

36. Which of the following functions would return a value of 8?
Ans: b and c

37. You select the row headings 10, 11 and 12 and then choose the menu option Insert->Rows. What will happen?
Ans: 3 new rows will be inserted after row 9

38. The figure shows a view of the Drawing Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter X ?
Ans: It inserts a Diagram or Organization Chart in the worksheet

39.When using Document Workspaces, you cannot work directly on the Document Workspace copy, but you can work on your own copy which you can update periodically with changes that have been saved to the copy on the Document Workspace site.
Ans: TRUE

40. You have created a worksheet which consists of confidential data. You want that these values, although present in the worksheet, should remain hidden and as a result the cells containing this data should appear blank in the worksheet. Which method will help you do this?
Ans: Select the cells, open the Window menu and click on Hide

41. Which of the following Date and Time function you will use to return the serial number of the last day of the month before or after a specified number of months?
Ans: DATEVALUE

42. The figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter Y?
Ans: It adds up the values in the selected cells

43.Which of the following errors appears when an invalid argument is passed while converting a number from one number system to another system?
Ans: #N/A

44. Which of the following function you will use to find the highest number in a series of numbers?
Ans: MAX(B1:B3)

45. You have entered 4/6 as data in a cell without applying any formats to it. By default, Excel will treat this data entry as a:
Ans: Date]

46. What will be the output of the function IF(ISNA(MODE(B1:B4)),0,MODE(B1:B4)) when it is applied to the data series given below?
Ans: #N/A

47. AutoFilter drop-downs are automatically added in the header row of a list when the list is created.
Ans: TRUE

48. What does the NOW() function returns?
Ans: Returns the serial number of the current date and time

49. Which toolbar is shown in the figure?
Ans: Forms toolbar

50. When you clear the contents from a cell, the formatting of the cell is also lost.
Ans: FALSE

51. You define a print area in your worksheet, but later you select a smaller range of cells to print and then click Selection under the menu File->Print->Selection. What will happen?
Ans: b

52. figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter 'Z'?
Ans: It copies the formatting properties from one cell to another

53. The multiplication arithmetic operator is represented by which of the following symbols
Ans: *

54. You can select the current row by pressing 
Ans: Shift + Spacebar

55. Donelp you do this?
Ans: Select the cells, open the Window menu and click on Hide

56. The figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter Y
Ans: It adds up the values in the selected cells

57. You define a print area in your worksheet, but later you select a smaller range of cells to print and then click Selection under the menu File->Print->Print What->Selection. What will happen?
Ans: The selected area will be printed

58. By default, how is text horizontally aligned inside a cell in Excel?
Ans: Left aligned

59. When using the AutoFill handle to quickly fill a range of cells with the same or consecutive data, the cells need not be adjacent as long as they are within the same sheet.
Ans: False

60. When the AutoSum button is clicked, Excel first looks for a range of numbers above the active cell.
Ans: True

61. A relative cell reference changes when a formula is copied or moved to other locations.
Ans: True

62. If cell entries are changed, the formula will automatically recalculate the values and insert the result in the cell containing the formula.
Ans: True

62. The Merge button on the Formatting toolbar will merge selected cells and right align data within the cells.
Ans: False

63. To move the insertion point down to the next cell, press:
Ans: Enter

64. The cell range A3 through G3 should be keyed in as:
Ans: A3:G3

65. A document created in Excel is referred to as a
Ans: workbook

67. Use this handle to automatically insert the next month in the series, January:
Ans: Fill

68. Which of these operators are in the correct order of operations?
Ans: ^,*,-

69. If the text you entered into a cell does not fit, Excel will display ##### to indicate that the text is too long
Ans: True

70. By default, data in a cell is centered
Ans: False

71. When a new row is added into an Excel worksheet, by default, this row will be inserted just below the active cell.
Ans: True

72. To insert a row, click Insert and then Rows
Ans: True

73. The Split option causes the worksheet to be split into two window panes.
Ans: False

74. A column is inserted immediately to the left of the column containing the active cell unless you choose otherwise
Ans: True

75. To delete a specific cell as well as the text within it, make the cell active and then
Ans: click Edit and then Delete

76. Which of the following is an absolute cell reference
Ans: $B3

77. To select nonadjacent cells, columns, or rows, you must
Ans: hold down the Ctrl key while clicking column, row header, or specific cells

78. When copying selected cells to a new location, you must position the mouse pointer on any border around the selected cells until it turns into a(n)
Ans: arrow pointer

79. When data is linked, a change made in a linked cell is automatically made to other cells in the link.
Ans: True

80. Selected cells and cell contents can be moved or copied within a worksheet but not between worksheets.
Ans: False

81. Time in a cell in Excel is stored as a decimal fraction representing a portion of the day
Ans:True

82. The PMT function is used to calculate a loan payment based on a variable interest rate, payment, and the time period.
Ans: False

83. The gridlines that appear on your worksheet will print as displayed.
Ans: False

84. The FV function is used to calculate the future value of an investment based on a periodic constant payment and interest rate
Ans: True

85. To apply page numbering to a worksheet page, which option in the Page Setup dialog box should you choose
Ans: Header/Footer

86. If a function is included in an argument within a function, it is called a
Ans: Nested Function

87. If you want row and column headings to print, which tab do you click from the Page Setup dialog box?
Ans: Header/Footer

88. A new workbook initially contains this many sheets
Ans: Three

89. An Excel workbook saved in HTML format allows Internet or intranet users to have access to workbook data even if they do not have Excel installed
Ans: True

90. Once the chart is created, data can only be changed in a chart located in the same worksheet as the changed cells
Ans: False

91. Certain chart elements automatically inserted in a chart created by Chart Wizard include a chart legend, labels for the x-axis and y-axis, and a chart title
Ans: False

92. You can double-click a chart element to display the appropriate formatting dialog box.
Ans: True

93. You can change the size of an image by using the white sizing handles.
Ans: True

94. To make the image taller or shorter, use the middle sizing handle at the left or right side of the image.
Ans: False

95. Which of the following is not a tab on the Chart Options dialog box?
Ans: Patterns

96. This chart is the default chart
Ans: Column Chart

97.Which of the following displays the contents of the active cell?
Ans: Formula bar

98. A worksheet is an individual page or tab in the workbook.
Ans: True

99. You can copy cell formats from one cell to another by using the
Ans: Format Painter

4 comments:

  1. I got 1.9 with this bullshit,piece of shit answer I doubt how you did passed odesk test with this kinda knowledge. motherfuckers

    ReplyDelete
  2. Don't follow these. A lot of error.

    ReplyDelete
  3. Hello freelancer, Our team provide help for freelancer exam (Freelancer.com, Elance.com, Odesk.com, etc.)

    100% marks satisfaction if you not satisfy exams result 100% money back guaranty

    Please visit : http://www.freelancerexams.com

    ReplyDelete
  4. Hello freelancer, Our team provide help for freelancer exam (Freelancer.com, Elance.com, Odesk.com, etc.)

    100% marks satisfaction if you not satisfy exams result 100% money back guaranty

    Please visit : http://www.freelancerexams.com

    ReplyDelete